11 dager til opptak – etter 2 års modning

Santokai startet som en “nomadeklubb” på jakt etter eget land allerede i slutten av 2011. Etter litt research fant vi fort ut at kampsport-tilbudet i Oslo sentrum ikke var så stort som vi trodde, særlig innenfor Ring 2 i områdene Majorstua, Bislett, St.Hanshaugen omegn. Det passet oss ypperlig da vi ville være i nærheten av vår søsterklubb, OSI Karate ved Blindern.

Vi undersøkte forskjellige treningslokaler, flerbrukshaller, gymsaler, skoler og lignende – og fikk til slutt satt i gang vår første trening ved CAK (Center for Afrikansk kulturformidling) august 2012. Vi opererte som en vennegjeng og betalte leien fra egen lomme.

Etter noen måneder, ble det litt for dyrt til å fortsette og vi fikk tilbud om å trene i en aerobic-sal på Nydalen fra november 2012. Vi ble flere og flere, og mange tidligere karate-venner ble enten med fast, eller kom innom fra tid til annen.

I februar 2013 hadde vi fått en stabil kjerne med godt kvalifiserte instruktører slik at vi endelig kunne sette igang den formelle prosessen med å starte klubb. Det som tidligere har vært største utfordringen for oss, falt plutselig rett i hendene på oss. Vi fikk tilbud om å leie gymsalen til Kristelig Gymnasium på Bislett fra august 2013, så her er vi idag……….