Santokai til Kofukan World Cup i Slovenia i Påsken.

Torsdag 10. april dro to av instruktørene i Santokai til Podčetrtek i Slovenia for å delta på Kofukan World Cup 2014. Michael (Santokai) deltok som dommer, mens jeg (OSI/Santokai) deltok som utøver i kataklassen Herrer Senior. Arrangementet avholdes en gang i året i regi av Kofukan International sammen med vertslandet og fungerer både som en konkurranse og en årlig sosial samling for alle medlemsnasjonene. Som vanlig ble det en meget festlig tur!

Tomiyama-sensei sammen med kona Sally, og M&M.
Tomiyama-sensei sammen med kona Sally, og M&M.

Allerede torsdag ettermiddag var hele troppen fremme ved hotellet 100 meter fra arenaen. Senior og junior skulle konkurrere på lørdag, mens barn og ungdom på søndag etterfulgt av bankett. Hjemreisen for den norske troppen ble lagt til mandag. Torsdag og fredag ble derfor “bare” brukt til opplading for konkurransen og litt sightseeing i nærområdet.

Spa-komplekset Terma Olivia hvor alle deltakerne bodde.
Spa-komplekset Terma Olivia hvor alle deltakerne bodde.
Podčetrteks store turistattraksjon midt i sentrum.
Podčetrteks store turistattraksjon midt i sentrum (en rundkjøring).

Mesterskapet

I kata fikk Norge maks uttelling hvor vi vant begge kata-klassene vi deltok i. Gull – Lagkata Senior: laget består vanligvis av Andrea, Fredrik og Fabio fra Manglerud Karateklubb, men jeg ble bedt om å steppe inn da Fabio ikke kunne bli med. Det var dessverre kun Norge og vertsnasjonen som stilte lag, og det ble derfor avgjort kun etter én kata. Gull – Kata Herrer Senior: Etter 3 år uten konkurransetrening var det mildt sagt overraskende at jeg kom helt til finalen. Med mange ustødige bevegelser og nesten-fall var det med nød og neppe at jeg ikke røk ut i tidligere runder. I finalen møtte jeg Denis Koltsov, en dyktig og erfaren utøver som jeg har stor respekt for. Vi gikk begge Suparinpei, men med fokus på forskjellige prinsipper; Denis med kraftfulle og eksplosive teknikker i motsetning til en mykere og sirkulere utførelse i henhold til Naha-te prinsipper for Higaonna-kata. Det var nok avgjørende for resultatet.

Alle de norske kata-utøverne.
Alle de norske kata-utøverne.
For Michael var det ekstra hyggelig at ei av hans egne utøvere, Linn, fra Huddinge Karateklubb, Sverige vant klassen for Kata Damer Senior. (Foto: Jane Schörling)
Linn, fra Huddinge Karateklubb – Sverige. (Foto: Jane Schörling)

For Michael var det ekstra hyggelig at ei av hans utøvere fra Sverige også vant klassen for Kata Damer Senior.

Ungdommene fra Asker Karateklubb sto for de øvrige medaljene. De yngste møtte motstandere som var nesten dobbelt så store som seg selv, men viste likevel karate i verdensklasse for sin alder! Særlig Kristian og Ylva imponerte stort med rene teknikker og rutinerte bevegelser. Det blir spennende å følge med når de neste år blir gamle nok til å delta i Norgesmesterskap for første gang. Til sammen fikk Norge 2 Gull, 3 Sølv og 1 Bronse.

De yngre utøverne fra Kofukan Norge.
De yngre utøverne fra Kofukan Norge.

Etter innmarsjen på lørdags morgen fikk vi også en kata-demonstrasjon av Omi-sensei og Tomiyama-sensei. Da Omi-sensei venter på en kneoperasjon, sto Tomiyama-sensei for største delen av demonstrasjonen.

Festen

Banketten søndag kveld ble avholdt på hotellet med mye mat og moro. Hvert av landene hadde ansvar for et underholdningsinnslag. Den norske troppen var som vanlig godt forberedt. En flerstemt fremførelse av “Kjerringa med staven” ble etterfulgt av “Jeg gikk en tur på stien” med like mange gjøk som det var nordmenn på banketten. Vi ble applaudert av scenen mens publikumet fortsatte “koko koko” lenge etter at vi hadde satt oss ned. Det ble dessverre ikke gjort noen opptak av denne opptredenen, og om det ble gjort opptak hadde det ikke egnet seg for sarte ører.

Vi takker alle som deltok fra de andre Kofukan-klubbene i Norge for en morsom tur og ser frem til et minst like flott mesterskap når Kofukan World Cup 2015 skal arrangeres i Asker, Oslo.

WP_20140414_001WP_20140413_027  WP_20140411_021 WP_20140410_014 Oddveig WP_20140410_007 WP_20140412_010 WP_20140412_021