Trening med Kofukan Sverige

Norrköping 2013

3 timer reise fra Oslo til Norrköping på fredag

1-3. november var Tomiyama Sensei på besøk i Norrköping i Sverige. Etter bare litt over tre timer reise inkl. fly til Stockholm og tog videre, var Michael, Sverre og jeg fremme i dojo’en til Norrköping karateklubb og klar for helgens første treningsdag. Lokalet er innredet for kampsport og er utstyrt med det meste man kan fylle en morsom og innholdsrik trening med. På dagtid leies den ut til skoler som gymsal.sverre_michaelEtter 2 timer med intensiv Chatanyara no kosokun med ca. 40-50 andre deltakere fra 5.kyu og oppover fra hele Kofukan Sverige, dro vi til hotellet og sjekket inn. Mange av deltakerne fra de andre Kofukan-klubbene i Stockholm og Vesterås bodde på samme hotell, mens noen valgte å overnatte i dojo’en. Med badminton-spilling og annet sosialt til langt utpå natta, og hver sin halvmeter høy tjukkas som seng var det en storfornøyd gjeng som ble igjen i dojo’en. Vi andre fikk trøste oss med noen hyggelige glass i hotellbaren, The Bishops Arms, med blant annet et upåklagelig utvalg av ølsorter fra hele verden.bishop

Begivenhetsrik lørdag

På lørdag var det rett på trening igjen kl.09. De fleste var fortsatt gode og møre i låra etter fredagstreningen, så seks nye timer med bunkai og ny kata (Annan) var akkurat den medisinen vi trengte for å løse opp litt 🙂 Igjen ble det en inspirerende og morsom treningsdag. Etter en rask dusj var det felles middag på Peking House. Kanskje ikke alle var like begeistret for kinamat-buffé, men syv tallerkener stablet oppå hverandre ved en viss japaner må vel si sitt om kvaliteten på maten. Til sammenligning lå jeg selv på gulvet og rullet etter tre tallerkener. For de som orket (de fleste), fortsatte kvelden på hotellbaren. Vi måtte tross alt feire bursdagen til Sverre, og feiring ble det til baren stengte.

Hjemreisedagen

På søndag fokuserte vi på helgens tredje og siste kata, Kosokun sho. Det var kanskje en smule forvirrende at kataen hadde en del likhetstrekk med Kosokun dai og Chatanyara no kosokun, men med mange repetisjoner og bunkai ble det overkommelig etter hvert. Vi rakk å trene frem til kl.15 før vi måtte starte hjemreisen. Opprinnelig skulle vi avslutte helgen med middag i Stockholm før vi dro til flyplassen, men på grunn av mye trafikk, rakk vi bare så vidt å storme restauranten og kjenne duften av delikat sjømat før vi måtte takke for oss og snu i døra. Det var kanskje like greit for oss som hadde spist kinamat for en hel uke dagen før.

Svart belte i gjestfrihet

Hele helgen ble vi passet på, vartet opp, og kjørt fra A til B til tross for at toget, hotellet og dojo’en aldri var mer enn en 15 minutters spasertur unna. Dick Schörling (6. dan), leder av Kofukan Sverige, takket ved flere anledninger for besøket selv om det egentlig er vi som burde være mest takknemlige for å få delta på deres treningsleir. Atmosfæren har vært god gjennom hele helgen. Mange hyggelige folk og mye godt humør. På treningsleiren var det ikke forskjellige klubber, men en stor karate-familie som hadde det sosialt sammen, og inspirerte og motiverte hverandre. Vi gleder oss veldig til neste gang vi får anledning til å besøke Sverige, og håper at flere fra Norge vil være med.

Tusen takk for en flott helg, hvis noen av dere svensker leser dette! Helgen har varit jette trevleg som man siger på godt svorsk 🙂

Sverre, Michael og Wai

dennis dick micke norge sal sverre wai