Hvorfor karate?

Mange spør oss hvorfor vi driver med dette. Her er ti gode grunner til at også DU bør vurdere å begynne med karate!

1. God trening for hele kroppen
Karate er allsidig trening for hele kroppen. Du holder deg sunn og sprek, og har det gøy samtidig.

2. En sunn hobby for hele livet
Karate er en fleksibel treningsform for alle aldersgrupper. Treningen kan være barnevennlig, høyintensiv, hard eller rolig. Mange karateutøvere slutter aldri, og flere av de mest respekterte karatemestrene i verden er faktisk godt over 70 år.

Vi kan ikke love at karate gir deg et ekstra langt liv, men Okinawa, karatens hjemsted, er et av stedene der folk lever aller lengst.

3. Du lærer selvforsvar
Karate er et selvforsvarssystem, og lærer deg å forsvare deg selv i tilfelle du en dag skulle bli utsatt for vold. Ikke minst bygger karate selvtillit, mestringsfølelse og karakter, som forhåpentligvis gjør deg i stand til å ta kloke valg, roe ned konflikter og forhindre voldsbruk, selv i stressende og truende situasjoner.

4. Du blir sterkere
Tradisjonell karate er god styrketrening. Du blir både sterk og utholdende, og får energi og overskudd som du kan ta med deg inn i alt du foretar deg ellers i livet.

5. Du blir mykere
Karatetrening gjør deg mykere og mer fleksibel. Du føler deg mindre stiv, og får i tillegg mindre rygg-, nakke- og muskelplager.

6. Du får bedre balanse og kroppskontroll
Karate lærer deg kontroll over kroppen din, samtidig som du hele tiden trener både koordinasjon og balanse.

7. Du tåler mer
Trener du karate regelmessig over tid, vil du få en sterk og herdet kropp som er bedre rustet til å takle livets ulike påkjenninger.

8. Du får bedre hukommelse og konsentrasjon
Vår karate har mange kata, teknikkmønstre som må memoreres og huskes. I tillegg til å være god fysisk trening, er dette også god hjernetrim som styrker hukommelsen og evnen til konsentrasjon.

9. Du får mer ro i sinnet
Karate har røtter i zenbuddhistisk filosofi. Når vi trener legger vi igjen resten av verden utenfor treningssalen. For å understreke dette, starter vi hver trening med en kort meditasjon. Alt av stress og mas fra verden utenfor legges bort, og vi er fullt og helt tilstede i treningen, her og nå.

10. Gode treningskamerater
Mange sliter med å motivere seg for å trene i hverdagen. Hos oss får du gode treningskamerater som motiverer hverandre, og som trener sammen i et hyggelig og sosialt miljø. Siden mange aldri slutter, er det også gode sjanser for å få venner for livet!